Monique de Kleijn Bloemsierkunst Monique de Kleijn Bloemsierkunst

Keramiek

Keramiek Jan Wijers

Jan Wijers is geboren in 's-Hertogenbosch en sinds 1985 beeldend kunstenaar.Hij volgde een aantal cursussen bij diverse kunstenaars en is in 1990 als keramisch vormgever begonnen.Hij exposeert sinds 2003 regelmatig in galerieen.

keramiek jan wijersKeramiek Jan Wijers

Jan omschrijft zijn kunstwerken als theatraal en barok. Zijn werk is opgebouwd uit platen klei en daarmee creëert bij beelden, schalen, kandelaars, borstbeelden enzovoort. In vorm en kleur verwijst hij naar het heden en naar het verleden. De beelden die hij maakt geven mensen waar in hun dagelijkse omgeving met een knipoog naar humor en fantasie. Wie zijn borstbeelden bekijkt wordt getroffen door de fantasievolle wijze waarop deze beelden zijn gecreëerd. Heel bijzonder zijn ook de gebruiksvoorwerpen die Jan maakt. Fraai en stijlvol is het zwart-wit keramiek.De meeste ontwerpen zijn echter felgekleurd. De kunstwerken zijn vrolijk, trendy, vol stippen, strepen, goud- en zilveraccenten.

Keramiek voorbeeld Jan WijersJan Wijers Keramiek

Keramiek Kempro

Atelier Kempro bestaat uit een kunstatelier en een ambachtelijk atelier. Beide ateliers zijn in één ruimte ondergebracht. De beide ateliers worden wel onderscheiden, maar niet gescheiden. Mensen die in het atelier werken kunnen dan ook, als ze dat willen, overstappen van kunst naar ambacht en omgekeerd.

Keramiek Kempro

De structuur van het atelier sluit aan bij deze mogelijkheid. We gaan er van uit dat creativiteit en inspiratie er wel of niet kunnen zijn. Binnen Kempro kan een kunstenaar die op enig moment geen inspiratie heeft, gewoon iets ambachtelijks gaan doen. Komt al doende de inspiratie, dan gaat hij / zij weer kunstzinnig aan de slag.

Keramiek Kempro

Natuurlijk maken we ook afspraken over wat er in ieder geval gedaan moet worden. In grote lijnen wordt dat in ons wekelijks overleg afgesproken. En voor een aantal klussen geldt dat je het af moet maken als je er aan begint. We houden echter de individuele vrijheid zo groot mogelijk. Keerzijde van die vrijheid is dat ook de individuele verantwoordelijkheid van de mensen in het atelier zo groot mogelijk is; gewoon maatwerk derhalve.

In het atelier is er voor de kunstenaars en ambachtslieden de mogelijkheid om te werken met teken- en schildersmateriaal, zich uit te drukken in hoogdruk, diepdruk en zeefdruk, te beeldhouwen in hout of in steen. Ze kunnen ambachtelijk dan wel creatief met keramiek werken, verschillende soorten papier scheppen of op een creatieve manier met glas aan de slag.

www.keramiek.nl